Magyar Szexkutatás első eredményei!

KÉSZ vagyunk, kielemeztük a Szexkutatás 2018 kérdőívünkre adott  több ezer választ, és ezt itt osztjuk meg először!

Most térjünk rá az eredményekre!

Az tény, hogy az utóbbi évtizedek szexhullámai, a modern élet, az internet következtében a mai fiatalokat sokkal több szexuális inger éri, mint korábban, ezáltal nemi érésük is felgyorsult.

A kutatásban többek között azt is vizsgáltuk,

hogy igaz-e, hogy ha a fiatalabb korosztály ha hamarabb találkozik a szexszel, szabadabbak, előbb érnek, így előbb vesztik-e el a szüzességüket, mint az idősebb korosztály?

TE MIT GONDOLSZ?  Ez igaz vagy nem? 

Akkor nézzük a tényeket…

A szüzesség elvesztésének magyar átlaga 16,9 év lett, ami az USA 17,0 éves és a világ 17,3 éves átlaggal teljesen összhangban van! A hölgyek később kezdik a szexuális életet, mint a fiúk (16,8 kontra 17,2 év).

A már egy másik blog bejegyzésben említett Kinsey tanulmány szerint 1960-ban 18 év volt az átlag.

Képzeld el, hogy közel 60 év alatt alig 1 évet változott a szüzesség elvesztésének átlag életkora! A lenti képen egy 2015-ben készült világméretű kutatás alapján az egyes országokban kapott átlagéletkort láthatjátok.

 

 

Konklúzió:

Azt gondolnánk, hogy a “mai fiatalok” bezzeg sokkal korábban kezdik, hamarabb találkoznak a szexualitással és ezzel korábban is kezdenek a testük és a szex felé fordulni. Valóban lehet, hogy egyes esetekben vannak extrém kiugrások, de az átlagéletkorban ez  nem mutatkozik meg.

A lenti táblázatban azt látjátok, hogy a kutatás válaszadói az egyes korcsoportokban mikor vesztették el a szüzességüket.

 

 

A kutatás egyértelműen azt mutatja,

hogy korcsoportok szerint lényeges növekedés nem tapasztalható az első szexuális kapcsolat terén, vagyis az elképzelés, hogy a rohanó élet, a szabad internet, a szabad szexualitás miatt előbb veszítik el a fiatalok a szüzességüket, a válaszadók körében tévesnek bizonyult! 

NOS, JÓL TIPPELTÉL? 

Bizony, számunkra is kicsit meglepő volt ez az eredmény! 

Legközelebb az előjáték és a szex mutatóival foglalkozunk és ott is hasonlóan meglepő vagy meghökkentő számokat fogunk prezentálni!

Maradj velünk! Hamarosan ismét érdekes eredményekkel jövünk!

Ha pedig úgy érzed, hogy egy problémád van, amihez szakember segítségére van szükséged, vagy szeretnél elbeszélgetni, hogy ez így rendben van-e, jelentkezz be vagy tudj meg többet az online szexuáltrápiáról!