Női szexuálterápia

A legtöbb női páciensem libidó vagy orgazmus problémákkal keres fel.

Olyan hölgyek számára nyújtok szexuálterápiás segítséget, akik mostanában nem, vagy akár soha sem tudták átélni az orgazmust, valamilyen fájdalommal küzködnek szex közben vagy már nem is vágynak az intim együttlétekre.

Az orgazmus csodája

Sajnos a hölgyek többsége nem éli meg teljesen azt a csodát, amit a testük biztosít számukra.

Sokan valamilyen “magasabb cél” érdekében (gyermek, karrier, anyagi biztonság stb.) már lemondtak az egészséges szexualitásról és fel is adták annak a lehetőségét, hogy ez újra visszatérjen az életükbe. Hónapokat, vagy akár éveket is képesek várni míg szakemberhez fordulnak.

Bevállalják a szexmentes időszakot bízva abban, hogy hamarosan minden jobbra fordul, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem így van! Szakemberi beavatkozás nélkül ezek az esetek nagyon ritkán vagy soha nem oldódnak meg maguktól! 

Ilyenkor lép a képbe a szexuálterapeuta.  

A nagy O’… 

Az orgazmus témakörét mindig is valamilyen misztikus, elérhetetlen csodaként közelítették meg, ami a férfiak számára adottság volt, de a hölgyek számára ez egyáltalán nem volt ennyire természetes.

A felmérések szerint a hölgyek többsége átlagosan 28 éves kora környékén éli át az első „igazi” orgazmusát szeretkezés közben. Ez az adat kicsit meglepő lehet, mert a szüzesség elvesztésének átlag életkora manapság is 16-17 év között van! Akkor mi történik a közte eltelt több mint 10 évben? 

Bizony nem más, mint a próbálgatás, tanulás!

Mit mondanak a számok? 

2018-ban készítettem egy több ezer fős kutatást, amelyből kiderült, hogy az életkor előrehaladtával az orgazmus egyre jobb és több lesz, vagyis ez a folyamat tanulható! 

A válaszok alapján a megtapasztalt orgazmusok aránya és száma (multiorgazmus) a kor előrehaladtával exponenciálisan növekszik!

Senki nem születik úgy, hogy egyből beszél és olvas! Ugyanez vonatkozik a szexualitásra és az orgazmusra is, azt is tanulnunk kell!

Hogyan segít a szexuálterápia?

A konzultációk során feltárjuk azokat a gátakat, amelyek jelenleg a szexualitás útjában állnak.

A fizikai betegségek kizárása nagyon fontos lépése a terápiának, mert az esetek kb. 5-10%-ában az orgazmus problémáknak, a libidó hiánynak a hátterében valamilyen szervi betegség vagy gyógyszeres kezelés áll.

Ha az anamnézis során a gátakat megvizsgáltuk, a problémákat kizártuk, a jól bevált szexuálterápiás programmal felépítjük a testi és lelki bizalmat a szexualitással kapcsolatban.

Az érzékenyítő, intimitás fókuszú szexuálterápiás programmal pedig visszaépítjük a test vágyát és képességét  az orgazmus csodájának újbóli megtapasztalására.  

Megbeszéljük azt is, hogy ténylegesen mi történik a testben az orgazmus során, hogyan épül fel, mi az izgalmi görbe, és, hogy a hölgyeknek miért kell tanulniuk ezt a folyamatot, ami a fiúknál automatikus.

Néha pár bevonására is sor kerül, de erre, ha a hölgy páciens másképpen dönt, nem mindig kerítünk sort.

Miért ne mondjunk le a szexről bármely életkorban? 

A közvéleménykutatások szerint az egyik legerősebb boldogságérzetet kiváltó tevékenység a szex!

Nem túlzás, hogy az orgazmus a test csodája! Ez az egyik legnagyszerűbb testi érzés, a megfelelő partnerrel egy csodás élmény!

Amellett, hogy a szexualitás kötőerő a kapcsolatban, nagyban hozzájárul a jó közérzethez és a nyugodt, kiegyensúlyozott lelki állapothoz! Nagyban segít a mindennapok kihívásán boldogabban és könnyebben átlendülni!

Szexmentes a kapcsolat?
... de meddig?

A hölgyek sokszor a boldog házaséletet be tudják áldozni “magasabb célok” érdekében (gyermek, karrier, anyagi biztonság). Ily módon a párok belecsúsznak egy ún. szexmentes időszakba bízva abban, hogy hamarosan minden jobbra fordul…

De mi a helyzet a másik féllel egy ilyen szituációban?

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a női orgazmus vagy libidó problémák a férfiak szexualitását nagyon negatívan befolyásolják!

De ez fordítva is teljes mértékben igaz: az erekciós és ejakulációs problémák, nagyon kedvezőtlenül tudnak hatni a hölgyekre, és elsőként saját magukban keresik az okokat, ami persze messze áll a valóságtól! Ezeknek a problémáknak más az oka.

Biztosan állíthatom, hogy szakemberi beavatkozás nélkül ezek az esetek nagyon ritkán vagy soha nem oldódnak meg maguktól!

Egy konzultációs folyamat ebben az esetben egy igen hatékony megoldást jelenthet! A programról itt olvashat:

A terápiás folyamatban én fogom Önt vezetni

Salamon Krisztina

Közgazdászként végeztem, majd később marketing területre specializálódtam.

Egy teljesen új kihívást követve segítek már évek óta a szexualitásban megtorpant páciensek számára. Abban tudok irányt mutatni, hogy mindenki visszatérhessen az örömteli szexualitáshoz.

Bécsben élek, online konzultációkat tartok magyarul és angolul .

Széleskörű multikulturális tapasztalattal rendelkezem.

Milyen problémával fordulhat hozzám?

  • Orgazmus teljes hiánya (Anorgasmia)
  • Szexuális izgalom, felizgulás képességének zavarai
  • Szexuális vágy teljes hiánya
  • Fájdalmas közösülés
  • Hüvelyizmok görcsös záródása, közösülési képtelenség (Vaginizmus)
  • Érzelmi és intimitás problémák
  • Különböző női nemi szerepekkel kapcsolatos nehézségek
  • Ismerkedési, kapcsolatteremtési problémák
  • Új kapcsolat válás, szakítás után

 

ncl podcast salamon krisztina szexuálterapeuta

A velem készült NLC podcast interjút hallotta már?

Bárcsak tudtam volna, hogy ér-e önkielégíteni a párkapcsolatban? Mit gondol erről a Szexuálterapeuta?

A velem készült ORF interjút hallotta már?

Az oldalon az ORF (Osztrák Rádió és Televízió) Magyar Szerkesztőségének adott interjúm tálalható, melyet egy bécsi előadásom után rögzítettünk. Miért és hogyan lesz valaki Szexuálterapeuta?

Blog bejegyzések

Pajkos ajándék karácsonyra vagy szülinapra? Igen!

Pajkos ajándék karácsonyra vagy szülinapra? Igen!

Ha ti is születésnapra vagy a névnapra készültök, vagy különleges Halloween és vagy karácsonyi ajándékot szeretnétek, akkor próbáljátok ki ezek közül bármelyiket!  

Mi lehetne ennél is jobb? Használd bátran a kreativitásod! Mi lehetne az a csoda számotokra, az az ajándék  ami egymás számára lehettek? Garantálom, hogy ezzel nagyobb sikered lesz!