Szexuálterápia pároknak

A legtöbb pár azzal a problémával jelentkezik a konzultációra, hogy már kihűlt a családi fészek, a korábban jól működő szexualitás jobbítására szeretnének kísérletet tenni.

Hova tűnt a régi tűz?

A páciensek többsége azzal a problémával szembesül, hogy már kihűlt a hitvesi ágy, a szexualitás már nem a mindennapok része. A régen jól vagy a korábban sem működő szexualitás jobbítására szeretnének sort keríteni. Sokan egy utolsó kapaszkodóként keresik fel a szexuálterapeutát, hogy megpróbálják fellobbantani a tüzet, mielőtt végleg elbúcsúznának egymástól..

Ez utóbbi egy nagyon nehéz és nyomasztó motiváció is tud lenni, de sokaknak tudtam segíteni abban, hogy rátaláljanak arra, hogy mit is akarnak valójában, mit szeretnének a párkapcsolatukban. 

Építsd a várad szilárd alapokra… 

Nagyon sokszor nem figyelünk azokra a belső és testi elvárásokra, hogy mit is akarunk valójában, mit szeretnénk az életünkben és a párkapcsolatukban. 

A konzumált világban, a látszat-kapcsolatok és házasságok többsége sajnos nem a szexuális vonzalomból átalakult szeretetre, hanem az anyagilag, egzisztenciálisan, társadalmilag kiválasztott “megfelelőnek” tartott párra épülnek, egy vélt “biztonság” reményében. Nagyon hasonló ez a trend a több száz évvel ezelőtti szokásjoghoz vagy az elrendezett házasságokhoz.

Ha szabad akaratot kaptunk abban, hogy kihez szeretnénk tartozni, akkor véleményem szerint érdemes olyanhoz kötni az életünk, aki emberi, lelki és szexuális téren is passzol hozzánk! Ugyanis, ahogy múlnak a párkapcsolati évek, a napi problémák, az élet egyéb kihívásai ezt a kötést (várható módon) szakítópróba alá vetik. Ilyenkor, ha a kapcsolat alapja nem erős, akkor az évek múltával nem csak a kapcsolati, de a szexuális problémák is előtérbe kerülnek. 

Hiszen a szex az adásról, a befogadásról és az elfogadásról szól, és akivel ezt nem sikerül kivitelezni, akkor sem a test, sem a lélek nem kívánja azt, amit a pár nyújtani tud!

De mit lehet tenni akkor, ha szexuális problémákkal küzd a kapcsolat, a vágy kihűlt vagy talán soha nem is volt forró?  

Menjünk vagy maradjunk? 

Lehet, hogy sokakat meglep a kijelentés, de véleményem szerint nem kell mindig, mindenkor, mindenkinek együtt maradnia! Amikor a kapcsolat már túl van egy bizonyos határon,  jobb ha a párok tisztességesen elbúcsúznak egymástól és átadják a helyet egy jobban működő kapcsolatnak, amiben szabadon, boldogabban élhetnek! Ebben is segítséget nyújthatnak a konzultációk.  

De ha a párok megfelelő motivációval, erős közös akarattal kívánják újra felépíteni a kapcsolatukat, akkor nagy esély van arra, hogy a jól bevált intimitás fókuszú szexuálterápiás program segítségével újra egymásra találhatnak és fellobbanhat az a bizonyos tűz! Felfedezik, megtanulják, hogy mit is jelent az igazi szexualitás, az intimitás, milyen az, amikor a másik igényeire figyelnek és az adott gyönyör a másik felet is ugyanolyan örömmel tölti el! 

Hogyan segít a szexuálterápia?

A konzultációk során feltárjuk azokat a gátakat, amelyek jelenleg a szexualitás útjában állnak.

A fizikai betegségek kizárása nagyon fontos lépése a terápiának, mert az esetek kb. 5-10%-ában az orgazmus problémáknak, a libidó hiánynak a hátterében valamilyen szervi betegség vagy gyógyszeres kezelés áll.

Ha az anamnézis során a gátakat megvizsgáltuk, a problémákat kizártuk, a jól bevált szexuálterápiás programmal felépítjük a testi és lelki bizalmat a szexualitással kapcsolatban.

Az érzékenyítő, intimitás fókuszú szexuálterápiás programmal pedig visszaépítjük a test vágyát és képességét a szabad és élvezetes szexualitás csodájának újbóli megtapasztalására.  

Szexmentes a kapcsolat?
... de meddig?

A hölgyek sokszor a boldog házaséletet be tudják áldozni “magasabb célok” érdekében (gyermek, karrier, anyagi biztonság). Ily módon a párok belecsúsznak egy ún. szexmentes időszakba bízva abban, hogy hamarosan minden jobbra fordul…

De mi a helyzet a másik féllel egy ilyen szituációban?

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a női orgazmus vagy libidó problémák a férfiak szexualitását nagyon negatívan befolyásolják!

De ez fordítva is teljes mértékben igaz: az erekciós és ejakulációs problémák, nagyon kedvezőtlenül tudnak hatni a hölgyekre, és elsőként saját magukban keresik az okokat, ami persze messze áll a valóságtól! Ezeknek a problémáknak más az oka.

Biztosan állíthatom, hogy szakemberi beavatkozás nélkül ezek az esetek nagyon ritkán vagy soha nem oldódnak meg maguktól!

Egy konzultációs folyamat ebben az esetben egy igen hatékony megoldást jelenthet! A programról itt olvashat:

A terápiás folyamatban én fogom Önt vezetni

Salamon Krisztina

Közgazdászként végeztem, majd később marketing területre specializálódtam.

Egy teljesen új kihívást követve segítek már évek óta a szexualitásban megtorpant páciensek számára. Abban tudok irányt mutatni, hogy mindenki visszatérhessen az örömteli szexualitáshoz.

Bécsben élek, online konzultációkat tartok magyarul és angolul .

Széleskörű multikulturális tapasztalattal rendelkezem.

Miért ne mondjunk le a szexről bármely életkorban? 

A közvéleménykutatások szerint az egyik legerősebb boldogságérzetet kiváltó tevékenység a szex!

Nem túlzás, hogy az orgazmus a test csodája! A felszabaduló hormonkoktélnak köszönhetően az egyik legnagyszerűbb érzés, a megfelelő partnerrel pedig egy csodálatos testi és lelki élmény!

Amellett, hogy a szexualitás kötőerő a kapcsolatban, hozzájárul a jó közérzethez és a nyugodt, kiegyensúlyozott lelki állapothoz! Nagyban segít a mindennapok kihívásán boldogabban és könnyebben átlendülni!

Csak a szexről szól?  

Bizony nem!

Nagyon fontos, hogy  a szexualitás nem csak a szexet jelenti! A szex csupán részhalmaza a szexualitásnak, mely magában foglal minden intimitással, vággyal, orientációval és nemi szereppel kapcsolatot további tevékenységet is.

A pároknak meg kell tanulni nem csak a szexre fókuszálni, hanem kihasználni és kipróbálni a szexualitás teljes potenciálját.

Ebben tudok segíteni a szexuálterápia során.

Milyen problémával fordulhat hozzám?

  • Orgazmus és erekciós problémák 
  • Szexuális vágy részleges vagy teljes hiánya
  • Szexuális izgalom, felizgulás képességének zavarai
  • Fájdalmas közösülés
  • Érzelmi és intimitás problémák
  • Különböző nemi szerepekkel kapcsolatos nehézségek
  • Ismerkedési, kapcsolatteremtési problémák
  • Új kapcsolat válás, szakítás után
  • Pornófüggőség
ncl podcast salamon krisztina szexuálterapeuta

A velem készült NLC podcast interjút hallotta már?

Bárcsak tudtam volna, hogy ér-e önkielégíteni a párkapcsolatban? Mit gondol erről a Szexuálterapeuta?

A velem készült ORF interjút hallotta már?

Az oldalon az ORF (Osztrák Rádió és Televízió) Magyar Szerkesztőségének adott interjúm tálalható, melyet egy bécsi előadásom után rögzítettünk. Miért és hogyan lesz valaki Szexuálterapeuta?

Blog bejegyzések

Pajkos ajándék karácsonyra vagy szülinapra? Igen!

Pajkos ajándék karácsonyra vagy szülinapra? Igen!

Ha ti is születésnapra vagy a névnapra készültök, vagy különleges Halloween és vagy karácsonyi ajándékot szeretnétek, akkor próbáljátok ki ezek közül bármelyiket!  

Mi lehetne ennél is jobb? Használd bátran a kreativitásod! Mi lehetne az a csoda számotokra, az az ajándék  ami egymás számára lehettek? Garantálom, hogy ezzel nagyobb sikered lesz!