Szeretőm, mondd leszel-e?

Avagy a nők többsége miért nem alkalmas a szeretői kapcsolatra?

A napokban több hölggyel beszélgetve felmerült a téma, hogy egyre erősebb érzelmi szálakat kezdtek táplálni a szeretői kapcsolatukban a párjukkal szemben, magyarul beleszerettek a pasiba!

De vajon miért történik ez?

Az indok nagyon egyszerű: a női szeretkezés a beengedés princípiumáról szól, arról, hogy befogadom a férfit és az ő általa közvetített érzéseket, gyönyört.

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a hölgyek kb. a 4-5. együttlét után, teljesen természetes módon, főleg, ha az a szex sokkal jobb, mint bárki mással, érzelmi szálakat kezdenek kiépíteni a szeretővel … sőt, ez a gondolat már egy szempillantás alatt odáig szaladhat, hogy a közös jövő teljes megtervezése is lepörög egy tized másodperc alatt.

De miért van ez így? A női lélek a családi fészek melegének kiépítéséért, a belső kör védelméért felel, erre vagyunk programozva, ez volt mindig is a feladatunk az elmúlt évszázadok, évezredek alatt. … ehhez viszont tudatalatt a megfelelő apát, társat keressük.

Az alattomos Oxytocin.

Aki nem ismerné őt, ez az a hormon –többek között az egyik – , ami a szeretkezés során felszabadul. Nem csak a méh összehúzódásáért felel a szülés során, a szoptatási időszakban pedig a tejcsatornák összehúzódását stimulálja, hanem ún. kötődés hormonjaként, a kapcsolatok belsőségesebbé tételéhez járul hozzá. Ez a hormon szabadul fel a bőr simogatása során is, amely a partnerhez való kötődést erősíti. Magyarul: minél többet simogat a párunk, annál jobban kötődünk hozzá érzelmileg…

Csak ez a fránya hormon ugyebár nem tesz különbséget hivatalos társ és szerető között. Vagy inkább praktikus oldalról megközelítve az elhidegült kapcsolatok többségében már egyébként is hiányzik az intimitás1, az érintés, a simogatás, ezért ez az egyre mélyebb kötődés sem alakulhat ki vagy felületessé válik.

1(Ha erről többet szeretnél tudni, töltsd le az ingyenes Intimitás ebook-ot, ahol 3 ilyen gyakorlatot is adok ajándékba! www.intimitas1x1.hu )

És akkor jön valaki, aki időt szán rám, aki simogat, kedveskedik nekem, bókol, hogy megnyerjen és „neadjisten” még a szex is tökéletes vele, olyan, mint amilyen a párommal régen vagy talán soha nem is volt, nos, itt szinte borítékolható az érzelmi kötés és a szerelembe esés…

Hölgyeim, ugye érzitek az érzelmi csapdát a helyzetben?

Akkor mégis hogy működhetnek évekig szeretői kapcsolatok?

Erre nagyon rövid és egyszerű a válaszom: csak tudatosan…

Ugye ismeritek a mondást, hogy „férfi és nő között nincsen barátság”! Én teljes mértékben egyetértek ezzel, hiszen egy ősi vonzás miatt a nő mindig is vágyik egy jó partnerre, a pasi pedig egy jó nőre… DE én ezt már nagyon régen kiegészítettem egy kicsit: férfi és nő között nincsen barátság, KIVÉVE, ha a kettőjük között van valami tény (házasság, barátság, munkahelyi alá-fölérendeltségi viszony stb.), ami megakadályozza, hogy köztük valami kialakulhasson! … persze az élet mindig hoz csodás sztorikat és ezek korlátok, akadályok bizonyos esetekben gyorsan el tudnak tűnni.

De térjünk vissza az eredeti gondolatra:

Miért nem lesz a szeretőből férj?

A férfiak tudják, már a kapcsolat elején, hogy mire is vágynak: szeretnének kötődni már valakihez vagy csak még minden felelősség nélkül élvezni azt, amit a sors vagy a Tinder vagy a Randivonal tud számukra nyújtani. Nagyon nagyon ritka  -direkt nem írom, hogy lehetetlen – , hogy a két kategória között, vagyis a laza kapcsolat kategóriából az elsőbe, a komoly kapcsolathoz átjárás van! Ez az „átjárás” az esetek nagyon kis százalékában történik csak meg, és bizony ebből íródnak – vagy inkább csak ennek a vágyából – a romantikus lányregények!

Nagyon sok hölgy egy jó pasi láttán beindít egy rakétát, hogy majd én megváltoztatom, majd én miattam elhagyja a szemét, frigid feleségét, majd mi leszünk együtt az a csoda, amiről mindenki csak álmodozik, mert a Christian Grey is mennyit változott, amikor az Anasthasia-ba beleszeretett és mennyire gyönyörű életük lett és a többi és a többi! Ha tudnátok, hogy mennyi hölgy reménykedik és álmodozik így!

DE EZ NEM ÍGY VAN!… sajnos itt ki kell ábrándítanom a hölgyek többségét, hogy ezen pár százalék kivételével, ami erősíti a szabályt, nem nagyon történnek ilyen dolgok! Egy barátnőm kedvence, Dora Gyula, (aki pasi nyelvre és randizásra is tanítja a hölgyeket) szerint „a férfi egyszerű, mint a szög”! A gondolatai, a céljai, a vágyai tiszták, mellőzi a női agya-tekert gondolkodást és praktikát.

Drága hölgyeim, ha életre szóló kapcsolatot, kötődést kerestek, akkor annak megfelelően válogassatok, keressetek és cselekedjetek is!

Nagyon sok jó pasi van kint „szabadon”, aki szerető és odaadó parterre vágyik!

Kívánom, hogy találjatok rá a saját párotokra, akivel az élet egy csodálatos, vicces, boldog kaland, ahol ketten együtt sokkal erősebbek vagytok, mint külön-külön….

Ha pedig még nem erre vágytok, mert olyan élethelyzetben vagytok, pl. élvezitek a válás utáni ún. „tomboldát” 🙂 , akkor a világ sok-sok csodás élménnyel és szeretői kapcsolattal tud benneteket megajándékozni! …

DE kérlek, hogy okosan és tudatosan csináljátok, ismertetve és egyeztetve a feltételeket már az elején, hogy a kapcsolat ne érzelmi sérüléssel záródjanak, hanem kihozzátok belőle azt, ami számotokra a legnagyobb hozzájárulás lehet! :

Szerelemre és/vagy kalandra fel! 🙂